SSL Sertifikat; Hva det er, og hvorfor du trenger det!

ssl-sertifikatTenk tilbake til den tiden du var ung og tok dine kjøretimer og din teori. Etter masse hardt arbeid fikk du et sertifikat, et sertifikat som et bevis på at du er en trygg sjåfør. SSL Sertifikater er ikke helt det samme, men ikke langt i fra. Fellesnevneren er sikkerhet, men i dette tilfellet; sikkerhet på nett.

Økt rangering i alle søkemotorer og økt sikkerhet

Med et sikkerhetssertifikat vil søkemotorer som Google, Bing og andre gi deg en bedre rangering enn nettsider uten. Også sikkerheten for siden din blir bedre da den sikrer kommunikasjonen mellom deg og dine besøkende ved at ingen andre kan lese data utvekslet mellom dem og din side.

Flere og flere går nå over på bruk av SSL/TLS for sine nettjenester, ikke bare gjør de sidene dine tryggere. Med SSL/TLS reduserer du også lastetiden for dine sider med 20-30%

Dersom din nettside samler inn noen form for kundeinformasjon – inklusive betalingsinformasjon, e‑postadresser eller passord, er du nødt for å sørge for at denne type data en helt trygg. Dine besøkende trenger SSL sertifikat når du for eksempel:

  • kjøper produkter på nett
  • registrerer seg for nyhetsbrev
  • registrerer seg for en tjeneste
  • logger seg inn på en medlemsside
  • fyller inn et skjema
  • lager et passord

De fleste nettlesere som Chrome, Edge, Opera, Firefox og andre varsler brukeren om at nettsiden ikke er sikker, dersom du er på en side som ikke bruker SSL.

Gratis SSL
Vi tilbyr gratis SSL-sertifikat til alle webhotell. Dette er automatisk inkludert, og vil være aktivt kort tid etter at webhotell og domene er opprettet (eller DNS pekt mot webhotellet dersom domenet administreres hos tredjepart).

Standard SSL

Standard Comodo DV sertifikat er vårt mest solgte sertifikat. Validering skjer på domenenivå og sertifikatet blir utstedt samme dag som du bestiller.

 

Støtter https://domene.no https://www.domene.no

Wildcard SSL

Comodo Wildcard DV sertifikat er for deg som trenger sertifikat på alle underdomer. Validering skjer på domenenivå og sertifikatet blir utstedt samme dag som du bestiller.

Støtter https://domene.no https://www.domene.no https://*.domene.no

EV SSL

Comodo EV er for deg som ønsker at firmanavnet vises i adresselinjen. Dette sertifikatet krever Utvidet Validering (EV) både skriftilg og per telefon.

 

Støtter https://domene.no https://www.domene.no