Spørsmål & Svar

Generelt / Søkemotorer

Det finnes forskjellige søkesider/søkedatabaser. For eksempel Kvasir, Yahoo, Google osv. For å komme opp med treff på de enkelte søkesider må en selv aktivt legge inn oppføringen for sin webside, etter visse kriterier i deres søkedatabase. Dette kan ganske enkelt gjøres via Internett på websider som selskapene for disse søkesidene har laget for nye oppføringer. De stikkord man selv velger og legger inn for sin oppføring blir stikkord som folk får treff på når de søker på nettopp disse via aktuell søkeside.

Dersom du har sett at det faktisk kommer opp treff for din webside uten at du har lagt inn en slik oppføring så har søkedatabasene ofte i tillegg "søkeroboter" som sveiper over Internett for å lagre så mange stikkord og søkekriterier som mulig i databasen. Hvorvidt man kommer med her eller ikke er mer tilfeldig så om man skal være sikret treff på siden sin må man manuelt legge inn sine opplysninger.

Å få siden din til å vises best mulig i ulike søkemotorer på nettet er ofte en komplisert sak, hvor man trenger god erfaring med hvordan søkemotorene er bygget opp for å få gode resultater. Dette har vi greie på. Ta kontakt for å få et tilbud på søkemotor opitmalisering.

Å legge seg til en søkemotor kan være nyttig hvis en ønsker økt trafikk på sitt nettsted. Du øker da dine sjaner for å bli funnet blant de mange nettsteder på Internett. Nedenfor er noen ulike store og kjente søkemotorer med oppskrift på hvordan nettopp din side kan bli funnet.

Erfaringsmessig ønsker vi å anbefale deg å vurdere å legge deg inn i Kvasirs søkedatabase. Det koster litt å ligge i deres søkedatabase så man må vurdere om man ønsker å bruke penger på dette.

Nederst på åpningssiden til Kvasir finner du en link (Foreslå ny/endre) til følgende side: http://www.kvasir.no/addurl/ Her kan du lese litt om Kvasirs ulike oppføringstyper. Så sant du har noen kroner å avse anbefaler vi at du vurderer «Firmasøk» da dette bringer deg høyest oppe på listen ved søketreff. Dette bli fort en dyr løsning og du bør vurdere å bruke pengene dine hos Google i stedet.

Hos Yahoo Norge er det enklere å registrere seg enn hos Kvasir. Gå bare hit følgende side og følg instruksjonene.

Google er etterhvert blitt blandt de største og mest brukte søkemotorene. Du kan legge til siden din gratis her. Google har også en tjeneste der man kan betale for å bli vist i søkemotoren. Denne tjenesten heter Adwords, og er antagelig den tjenesten av sitt slag man får mest igjen for pengene. Om du kun skal bruke penger på markedsføring ett sted, anbefaller vi at du gjør det her. Adwords finner du her

I tillegg kan du via ditt kontrollpanel (cPanel) legge inn din side i diverser internasjonale søkedatabaser: http://DITT_DOMENE:2082/frontend/bluelagoon/submit/index.html (bytt ut «DITT_DOMENE» med ditt eget domene)

Å få siden din til å vises best mulig i ulike søkemotorer på nettet er ofte en komplisert sak, hvor man trenger god erfaring med hvordan søkemotorene er bygget opp for å få gode resultater. Dette har vi greie på. Ta kontakt for å få et tilbud på søkemotor opitmalisering.

Det finnes mange sider på nettet der man kan få tips til hvordan du skal bygge opp siden din for at den lettest mulig skal bli funnet av søkemotorer. Vi vil anbefalle Searchenginewatch.com (på engelsk).