Spørsmål & Svar

Server configuration / Safe-mode issue

Nei vi slår absolutt ikke av safe mode på de vanlige delte serverene våre. Vi har tillatt dette i årevis men nå har vi satt en absolutt stopp for det.

For kunder som ikke kan leve med dette svaret har vi følgende å tilby:

Vi kan tilby å flytte kontoen til en server der safemode er tatt av, denne serveren vil deles med 10-30 andre kunder og anser sikkerheten som mye dårligere og det forventes at kunde selv må ha backup av alle html filer ol. I tillegg inspiserer vi gjerne installasjonen og vil kunne kreve at en skjerper inn filrettigheter ol.

De mest populære programmene kan idag kjøres i safe_mode - og vi anbefaler dette selv om det er litt mer bry og noen tillegsmoduler til Joomla / Mambo ikke vil virke. Det er også et eget prosjekt for å kjøre Joomla i safe_mode - og vi forventer at dette prgrammet blir mer og mer tilpasset safe_mode  - da det har vært det mest hackede programmet som finnes. OsCommerce kjører i safe_mode, Gallery krever tilgang til funksjonalitet som gjøre at vi ikke kan hoste dette - men vi har flere gode alternativer, slik som Coppermine. Let etter noe som som er databasebasert - det er definitivt løsningen for sikkerhet på et galleriprogram.
Opensourcecms.org har liste over mange forskjellige gratis programmer.

Vi arbeider med å finne frem til de beste løsningene der sikkerheten er ivaretatt uten at kunder skal føle seg begrenset. Det er ikke vi som begrenser for våre kunder - det er den intense hackingen som tvinger frem forsiktighet og begrenninger i hva som er tillatt. Vi har et ønske om å hjelpe våre kunder på beste måte for å få til gode løsninger - så åpne gjerne en supportsak i kundeportalen vår dersom det er noe spesielt vedrørende sikkerhet.